Nieuwe motor
Start Omhoog Leukste auto Klassieker? Einde Panda Rij-impressie Nieuwe motor

 

Nieuwe motor voor Fiat Panda

 

5 april 2001

 

 

t Is geen wonder dat de Fiat Panda nog steeds op de markt is. Hij blijft leuk en goedkoop bovendien. Nu heeft de kleine zelfs een nieuwe motor en versnellingsbak gekregen.

 

Het is al heel wat jaartjes geleden - eenentwintig om precies te zijn - dat Fiat zijn Panda presenteerde. Hoewel de Fiat in zijn jeugd geen groeiremmers nodig had, is hij nu dus wel volwassen geworden.
Als verjaardagscadeau krijgt hij zelfs een nieuwe motor en versnellingsbak. Nou ja, nieuw.. Dat is wat overdreven, want het gaat om de bestaande Fiat 1,1-liter FIRE-motor, die we eerder in de Panda 750 en 1000 hebben gezien. Hij zat trouwens ook in de automatische Selecta en de Panda 4x4.
Maar de laatste tijd was de Panda uitgerust met een gedateerde motor en dito versnellingsbak uit de Cinquecento en Seicento. Omdat die stokoude aandrijving niet meer in een modern autootje als de Seicento past, is hij uit het programma genomen en krijgt Panda automatisch dezelfde techniek.
Met de zuinige 1,1-litermotor heeft de 690 kg lichte Panda 54 pk in huis. Met zijn top van 140 km/h kan hij met al het verkeer meekomen. De Panda is er in twee uitvoeringen. De Young is verreweg de goedkoopste nieuwe auto op onze markt: f 13.295. Er is ook een luxueuzere Hobby met elektrische ramen, centrale vergrendeling en getint glas. De Hobby kost f 16.895.

 

Bron: www.autoweek.nl

 

Terug naar boven