Trepiłno
Start Omhoog Kleurige Fiats Trepiłno Prijzen 4x4 Panda Hydrogen (2) Panda 4x4 Novitec (2) Novitec Panda Diesel Panda Automaat Panda Alessi Meer 500 Vliegende start Nieuwe 500 Prijsuitreiking Auto1

 

 

Fiat Trepiłno in productie

 

11 november 2004

 

 

Fiat heeft besloten de Fiat Trepiłno in productie te nemen. De reļncarnatie van de klassieke Fiat 500 maakte tijdens de Autosalon van Genčve, eerder dit jaar, de tongen los. 

 

Het publiek was tijdens de Autosalon van Genčve, in maart van dit jaar, dolenthousiast over het studiemodel van de kleine Fiat. De Italianen drukten kort na de show de pret door te zeggen dat de auto niet in productie zou gaan. Nu zeggen bronnen rond Fiat dat de Trepiłno in prodcutie zal gaan. In 2006 staat de Trepiłno in de showrooms. Het is overigens nog onduidelijk of de naam Trepiłno de komende ontwikkelingsfase zal overleven.
Nadere details over de nieuwe kleine Fiat zijn nog onduidelijk. Er wordt gesproken over een 1,2-liter motor met 55 pk als basismotorisering. Ook wordt samen met General Motors gewerkt aan een 4-cilinder 1,0-liter motor. Daarnaast staat ook de 1,3-liter Multijet diesel, die onder meer dienst doet in de Panda, op de nominatie om een plekje te krijgen in de Trepiłno. De motor van de nieuwe wegluis krijgt een plaats vóórin; terwijl het klassieke model zijn krachtbron achterin had.
Als de Trepiłno in 2006 in de showrooms staat, zal de basisprijs zo rond de 8.000 euro liggen. De duurste versies, die onder meer zullen zijn voorzien van lederen bekleding en modieuze accessoires, moeten serieus gaan concurreren met de Mini.

Volgens insiders is de ontwikkeling van de productieversie van de Trepiłno inmiddels in volle gang. In de tweede helft van 2005 worden de eerste prototypes op de weg verwacht. Het debuut van de reļncarnatie van de Fiat 500 staat gepland op de Autosalon van Parijs in 2006.

 

 

Bron: www.autoweek.nl

 

Terug naar boven