Monster Panda
Start Omhoog Pandakloon Panda in Dakar Panda Panda Panda Sport (3) Panda Sport (2) Panda Jolly Water Panda Panda Sport Monster Panda Waterstof Panda

 

Fiat Panda: monster en milieu

 

24 februari 2006

 

 

 

Fiat laat van de Panda twee uitersten zien: de eerste is de Monster, die geïnspireerd is op Ducati-motorfietsen. De tweede is de MultiEco, een voorzet naar de Panda Bi-fuel.

 

Op de Autosalon van Genève laat Fiat een speciale uitvoering zien van de Panda Cross. De Monster-versie knipoogt naar de Ducati Monster motorfiets. Van dit speciale model worden 620 stuks gebouwd, en dat is weer een verwijzing naar de cilinderinhoud van de motorfiets. De Monster is herkenbaar aan de zwarte in- en exterieurdelen en de goudkleurige remklauwen die ook bij Ducati horen.

De Panda MultiEco is een voorbode van de Panda Natural Power die later dit jaar op de markt komt. Die loopt op zowel benzine als aardgas, een techniek die we al kennen uit de Multipla. De Panda MultiEco is voorzien van een gerobotiseerde handgeschakelde versnellingsbak, à la de Sensodrive van PSA. Ook is er het BAS-systeem dat zowel als startmotor als dynamo fungeert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.autoweek.nl

 

Terug naar boven