Panda Alessi
Start Omhoog Panda Cross Panda Alessi Panda 4x4 Diesel ANWB Ecotour 007 Panda 4 Nieuwe Panda's Kleurige Panda's Navigatie Panda Show Panda's Populair

 

 

Fiat Panda Alessi in productie


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 oktober 2005

 

Fiat komt met de Alessi-versie van de Panda op de markt.

De auto heeft in 2004 als studiemodel op de Autosalon van Parijs gestaan.

 

Alessi is bekend als typisch Italiaans ontwerphuis van huishoudelijke artikelen. Naast design-koffiekopjes, -schaaltjes en -hondenbakken heeft Alessi zich nu ook op de Fiat Panda gericht. Een speciaal door deze ontwerpers aangeklede versie komt in januari van het volgende jaar op de markt.

In 2004 stond de Fiat Panda Alessi voor het eerst als studiemodel op de Autosalon van Parijs. Aan het einde van de week presenteert Fiat op de Tokyo Motor Show het productiemodel. Allereerst zijn er de opvallende kleuren op de Panda Alessi: de wielen, onderzijde van de auto en de dakdragers zijn altijd wit. De verkrijgbare carrosseriekleuren zijn Narciso oranje, Tagliente groen en Cattivo zwart.

Het interieur is leverbaar in groen of oranje. Het stuur heeft speciale bekleding gekregen waarop ook het logo van Alessi is terug te vinden. In het dashboard is een rond opbergvak dat handig is voor cd┤s en er is een in het dashboard ge´ntegreerde rubberen opbergplaats voor de mobiele telefoon. Verder zijn de versnellingpook en de knoppen van de verwarming voorzien van een metaalkleurige omlijsting.

De Panda Alessi is voorzien van de 1,2-liter motor met 60 pk. Of er ook andere motorvarianten in de Alessi-uitmonstering komen, is nog niet bekend. De Nederlandse prijs van de Panda Alessi wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

 

Terug naar boven

 

Bron: www.autoweek.nl