Schonere Panda
Start Omhoog Schonere Panda Panda Presto Softwareverfijning Terug geroepen 1.500.000 Panda's Panda Adventure Panda Perlina (2) Panda-Phoenix Panda 2010 Slooppremie Panda Perlina Panda Sky

 

Fiat maakt Panda schoner

 

24-09-2009

 

 

Fiat komt met een milde facelift voor de Panda.

De uiterlijke wijzigingen zijn beperkt en vallen meer in de categorie ‘retouches’: een ten behoeve van de vermindering van de luchtweerstand deels afgesloten nieuwe grille, een andere set wieldoppen, grotere buitenspiegels en voor de duurdere versies tevens in kleur van de carrosserie gespoten stootstrips.

Daarnaast kreeg het instrumentarium van de Panda andere wijzerplaten en kan er voor de bekleding gekozen worden uit een nieuwe serie kleuren.

Om te voorkomen dat u vergeet de gordel om te doen tijdens de rijden, zorgt Fiat nu voor een akoestisch signaal.

De update wordt gecombineerd met de introductie van een viertal nieuwe lakkleuren: Giallo Birichino (knalgeel), Azzurro Cuor (grijsblauw), Blu Bastian (donkerblauw) en Rosso Arzillo (zachtrood; zie foto).

 

Technisch nieuws komt in de vorm van de introductie van een variant die de 69 pk sterke 1,2 liter benzinemotor uit de 500 in het vooronder heeft.

Deze motor voldoet aan de Euro5 emissienorm. In combinatie met de gerobotiseerde Dualogic transmissie daalt de uitstoot van CO2 van 133 naar 113 gram. Het gemiddelde verbruik neemt af van 5,6 liter per 100 kilometer tot 4,8 liter.

De Panda 1.2 promoveert zo van de milieulabel B-categorie naar de A-categorie, waardoor er geen BPM verschuldigd is.

Voor wat betreft de overige motorversies (1.1, 1.4 100HP, 1.3 Multijet Diesel, 1.2 Aardgas en 4x4) blijft alles bij het oude.

In 2010 wordt de Panda leverbaar met 2 cilinder 0,9 liter MultiAir motor.

Deze versie verbruikt gemiddeld nog maar 3,3 liter benzine per 100 kilometer.

 

Terug naar boven

 

Bron: www.autointernationaal.nl